Ferietilbud: Bestil inden 31. juli og få 50% rabat på opsætningen

Hvad er SSL og HTTPS?

Hvad er SSL og HTTPS?


Du kender den lille hængelås i din browsers adressefelt. Men hvorfor er den der og er den vigtig?

SSL/HTTPS er en vigtig sikkerhedsforanstaltning, der kan beskytte dine data og øge tilliden til din hjemmeside og er i dag en nødvendighed.

HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Secure) er en udvidelse af det gamle HTTP, der bruger SSL (Secure Sockets Layer) certifikat til at sikre datakommunikation mellem en brugers webbrowser og din webserver.

Fordele ved at bruge SSL/HTTPS:

  • Sikker forbindelse: SSL/HTTPS krypterer datakommunikation, hvilket gør det meget vanskeligt for hackere at læse eller ændre dataene der bliver sendt mellem bruger og webserver. Dette er vigtigt for websteder, der håndterer fortrolige oplysninger, såsom kreditkortnumre, personlige oplysninger eller login informationer.
  • Brugertillid: SSL/HTTPS-certifikater giver besøgende på et websted tillid til, at webstedet er troværdigt og sikkert.
  • SEO: Google og andre søgemaskiner rangerer websteder højere i søgeresultaterne, hvis de bruger SSL/HTTPS. Dette skyldes, at SSL/HTTPS er et tegn på, at et websted er sikkert og pålideligt.

Ulemper ved at bruge SSL/HTTPS:

  • Omkostninger: SSL-certifikater kan være dyre, især for websteder med højt trafikniveau. Webhoteller stiller dog oftest det gratis SSL-certifikat fra Let’s Encrypt til rådighed.
  • Ydeevne: SSL-kryptering kan reducere webstedets ydeevne med en smule. Det er normalt ikke et problem for de fleste websteder.
  • Kompatibilitet: Nogle ældre webbrowsere eller enheder understøtter ikke SSL/HTTPS. Dette kan føre til problemer for besøgende, der forsøger at få adgang til et websted, der bruger SSL/HTTPS.


Lær alt om hjemmesider

Få viden, nyheder og tips & trick til din mail.

Chat